Afwateringsbanden

Veel regen in korte tijd kan voor veel wateroverlast op verkeerswegen zorgen. Onze afwateringsbanden zorgen ervoor dat overtollig regenwater op wegen snel, veilig en efficiënt wordt afgevoerd. Zo zijn al onze afwateringsbanden voorzien van 1:2 hellingen. Hierdoor kan overtollig hemelwater snel uitstromen en het verkeer veilig teruggeleid worden geleid bij manoeuvreerfouten. Eventuele schade wordt zo voorkomen. 

Afmetingen afwateringsbanden

Morssinkhof Infra levert afwateringsbanden in verschillende afmetingen:

  • 13/15x25 cm
  • 18/20x25 cm
  • 5/20x25 cm
  • 11,5/22,5x24 cm - RWS
     

Vezelversterkte afwateringsbanden

Nieuw in ons productportfolio is de vezelversterkte afwateringsband. Deze band combineert alle productvoordelen van traditionele afwateringsbanden met voordelen voor het milieu. Door constructieve kunststofvezels toe te voegen aan de afwateringsband hoeven we minder cement toe te passen bij de productie. Hiermee beperken we onze CO₂ uitstoot.  

Bij het verwerken van de vezelversterkte band hoef je maar 1 band te plaatsen. Dit scheelt tijd ten opzichte van traditionele oplossingen met behulp van 3 banden. Je hebt op de plaats van bestemming minder handelingen nodig om de afwateringsband perfect te laten aansluiten op de andere banden. Dankzij de constructieve kunststofvezels is de band sterker en duurzamer dan traditionele varianten. Zo blijft de band na een aanrijding intact en hoeft deze ook minder vaak vervangen te worden.  
 

Toepassing per band

In de berekeningen is de neerslageis van 80 millimeter toegepast, een toekomstbestendige eis**. Per afwateringsband kan 31 m² gesloten verharding afwateren***.

Wegbreedte*

Toepassing band per

2,5 m

12 m1

3 m

10 m1

5 m

6 m1

6 m

5 m1 

 

 
* Bij wegbreedte betreft het de wegbreedte dat afwatert op de bandenlijn.
** 80 mm wordt onder andere geëist bij nieuwe ontwikkelingen in de gemeente Enschede en is momenteel de strengste eis in Twente toegepast.
*** Dit geldt voor verhardingen met een afschot tussen de 1,5% en 3,5%.


Deklagen afwateringsbanden

Bij uw keuze voor een afwateringsband, zijn er verschillende soorten deklagen mogelijk. Morssinkhof Infra biedt u de volgende opties:

  • Standaard deklaag
  • Structuur deklaag
  • Uitgewassen deklaag


Afwateringsbanden met een standaard deklaag creëren een strak en modern uiterlijk.

Bent u voor uw project op zoek naar afwateringsbanden met meer karakter? Dan is een afwateringsband met structuur deklaag de overweging waard. Onze structuur deklagen bevatten natuurlijke mineralen (gesteente). Dit granulaat maakt het oppervlak niet alleen stroever, ook de kleur is levendig en blijft lang behouden. Het toegepaste gesteente is van nature gekleurd en vervaagt daardoor niet.

Wilt u optimaal genieten van de sprekende, levendige kleur van de afwateringsband? Kies dan voor een uitgewassen deklaag. Afwateringsbanden met een uitgewassen toplaag gaan na productie door een wasstraat, waarbij overtollig zand en cement wordt afgespoeld. De kleur van de deklaag en de eventuele schittering van het natuurlijke gesteente is daardoor nog beter zichtbaar.

Graag verwijzen we u naar onze technische documentatie voor alle afwateringsbanden.


Bedankt voor je aanvraag.

Wij nemen z.s.m. contact met je op.

Monster aanvragen
{{ productInfo?.title }}
{{ productInfo?.subtitle }}

Bedankt voor het inschrijven, je ontvangt een e-mail om de inschijving te bevestigen.

Inschrijven nieuwsbrief