Binab®-banden

Binab®-banden worden ook wel plakbanden of lijmbanden genoemd. Deze banden zijn ontwikkeld vanuit het oogpunt van ergonomie en efficiëntie. In tegenstelling tot reguliere betonbanden hebben Binab®-banden geen voet, wat aanzienlijk scheelt in het gewicht. Het verwerken van Binab®-banden is daardoor niet alleen fysiek een stuk minder belastend. U kunt de banden bovendien sneller plaatsen. Het onderliggende asfalt of beton hoeft niet opengebroken te worden, of te worden voorzien van uitsparingen. De banden worden er bovenop geplakt, met een visueel aantrekkelijk en strak afgewerkt eindresultaat. Maar bovenal bespaart het arbeidskosten én kan de weg sneller weer worden opengesteld voor verkeer.

Wat is Binab®-lijm?

Binab®-lijm is een hechtmiddel dat door de samenstelling op hete dagen niet gaat vloeien en tegelijkertijd tot 20 graden vorst elastisch blijft. De lijm is door zijn elasticiteit in staat optredende spanningen tussen de toplaag en de banden blijvend op te vangen. De hechting van de lijm met de trottoirband en het asfalt wordt met de jaren alleen maar sterker.

In vergelijking tot banden die verwerkt zijn met hechtmortel, zijn banden met Binab®-lijm in staat grotere krachten te incasseren zonder breuk. Door opwarming, bijvoorbeeld door de zon, kan de band zelfs opnieuw hechten. De lijm is niet schadelijk voor het milieu en is bestand tegen inwerking van vorst en strooizout. Bij levering zijn de lijmbanden aan de onderzijde al voorzien van de Binab®-lijm.

Doordat de Binab®-lijmlaag slechts 1 à 2 mm dik is, kunnen oneffenheden tot 3 mm opgevangen worden. Een egaal oppervlak is daarom essentieel voor een goed eindresultaat.

Afmetingen Binab®-banden

Binab®-banden zijn leverbaar in diverse afmetingen, bochtstralen en uitvoeringen. De rechte banden zijn voorzien van breukwapening. In het incidentele geval dat een band kapot gaat, voorkomt deze wapening dat losse stukken beton op het wegdek komen.

 • 13 / 14 x 10 x 100 cm
 • 18 / 19 x 10 x 100 cm
 • 28 / 29 x 10 x 100 cm
 • 11,5 / 22,5 x 13 x 100 cm
 • 16 / 20 x 15 x 100 cm
 • 20 x 12 x 80 cm
 • 20 x 12 x 90 cm
 • 20 x 12 x 100 cm

Voor de bochtstralen verwijzen we u graag naar onze technische documentatie, of neem contact met ons op.

Afmetingen Binab®-hoekbanden met schone kop

 • 13 / 14 x 10 x 100 cm
 • 18 / 19 x 10 x 100 cm
 • 11,5 / 22,5 x 13 x 100 cm

Afmeting inritverloopbanden

 • 11,5 / 22,5 x 13 > 22,5 x 3 cm

Uitvoeringen Binab®-banden

Binab®-banden zijn uit te voeren met speciale eigenschappen zoals een hoogreflecterende of luminescerende (glow-in-the-dark) uitstraling. Voor een blijvend egale visuele werking wordt de luminescerende coating na verwerking aangebracht.

Binab®-banden

→ Monster aanvragen

Productblad

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen