Gazonopsluitbanden

Gazonopsluitbanden zijn bedoeld als kantopsluiting voor verharding die grenst aan grasvelden, bloemperken of ander openbaar groen. Het verschil tussen een gazonopsluitband en een normale opsluitband zit in de vorm. Waar een reguliere opsluitband aan de bovenkant 2 rechte hoeken kent met een klein facet, is een gazonopsluitband juist aan 1 lange zijde voorzien van een afgeronde kant. Hiermee biedt een gazonopsluitband een veilige overgang voor voetgangers tussen verharding en groen. Daarnaast worden gazonopsluitbanden ook gebruikt als scheiding tussen fietspaden en trottoirs, om hoogteverschillen veilig op te vangen.

Afmetingen gazonopsluitbanden

Morssinkhof Infra biedt opsluitbanden in onderstaande afmetingen:

  • 10x20x100 cm
  • 12x25x100 cm

Bijbehorende hulpstukken gazonopsluitbanden

Naast de gazonopsluitbanden zelf, kun je bij ons terecht voor de bijbehorende hulpstukken, zoals inwendige en uitwendige hoeken (90° en 135°), perronbanden en inritverloopbanden. Voor ons volledige assortiment gazonopsluitbanden en hulpstukken verwijzen we je graag naar onze technische documentatie.

Deklagen gazonopsluitbanden

Het uiterlijk van een gazonopsluitband, en daarmee de uitstraling van een project, wordt sterk bepaald door de gekozen deklaag. Gazonopsluitbanden met eenzelfde deklaag als de bestrating creëren eenheid, rust en een luxe uitstraling. Kiest je juist voor contrast tussen de bestrating en de gazonopsluitband, dan ontstaat een speelser straatbeeld. Bij Morssinkhof Infra kies je uit de volgende opties:

  • Standaard deklaag
  • Structuur deklaag
  • Uitgewassen deklaag

Gazonopsluitbanden met een standaard deklaag hebben een strak en modern uiterlijk. Deze banden geven een project een strakke uitstraling en komen bijvoorbeeld goed tot hun recht in een moderne nieuwbouwwijk.

Ben je voor jouw project op zoek naar gazonopsluitbanden met meer karakter? Dan is een opsluitband met structuur deklaag de overweging waard. Onze deklagen met structuur bevatten natuurlijke mineralen (gesteente). Dit granulaat maakt het oppervlak niet alleen stroever, ook de kleur is levendig en blijft langer behouden. Het toegepaste gesteente is van nature gekleurd en vervaagt daardoor niet.

Kies je voor een uitgewassen deklaag, dan is de kleur direct nog levendiger. Betonbanden met een uitgewassen toplaag gaan na productie door een wasstraat, waarbij overtollig zand en cement wordt afgespoeld. De kleur van de toplaag en eventuele schittering van het natuurlijke gesteente is daardoor nog beter zichtbaar.

Gazonopsluitbanden

→ Monster aanvragen

Productblad

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen