Rotonde-elementen

Table Of Content

Voor de aanleg van een rotonde bieden rotondeblokken een mooie oplossing. Rotondeblokken worden toegepast in de binnencirkel van de rotonde als geleidelijke overgang  van het wegdek naar het niet berijdbare middendeel. Daarnaast kunt u rotondeblokken toepassen in bochten aan de buitencirkel van de rotonde als bermbescherming. Met de eindblokken vormt u een mooie overgang aan het begin of eind van de bocht.

Ook prefab rammelstrookelementen zijn geschikt voor de aanleg van rotondes. Deze gewapende betonelementen past u toe aan de binnencirkel van (vooral kleine) rotondes. Bestuurders van personenwagens worden zo optisch gestimuleerd om vaart te minderen en de binnencirkel met rammelstrookelementen te vermijden. Vrachtwagenchauffeurs kunnen het oppervlak van de rammelstrookelementen benutten om de draaicirkel te kunnen maken en om de rotonde op lage snelheid te passeren.

Afmetingen rotondeblokken 

Rotondeblokken zijn beschikbaar in verschillende stralen voor rotondes variërend in grootte, en voor zowel inwendige als uitwendige bochten aan de buitenzijde van de rotonde.  

  • 50 / * x 50 x 20 / 12 cm

Afmetingen prefab rammelstrookelementen

Morssinkhof Infra levert prefab rammelstrookelementen in diverse stralen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op, we staan u graag te woord.

Rotonde-elementen

→ Monster aanvragen

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen