Scheidingsbanden

Scheidingsbanden zien we in het straatbeeld als fysieke scheiding tussen wegdelen op gelijke hoogte. Bijvoorbeeld tussen twee rijbanen voor gemotoriseerd verkeer, maar ook als scheiding tussen rijbaan en fietspad of rijbaan en trottoir. Zo ontstaat een duidelijk herkenbaar onderscheid tussen de verschillende functies van de wegdelen.

Dankzij de voet van circa 9 cm verwerk je de scheidingsbanden eenvoudig tussen standaard straatwerk, zoals onze 21×10,5 cm klinkers of onze dikformaatstenen.

Afmetingen scheidingsbanden 

  • 23 / 45 x 20 x 100 cm 

Scheidingsbanden hebben geen verbinding en worden strak tegen elkaar aan gelegd. Naast tussenstukken bieden we eindstukken, die voorzien zijn van een afgeschuinde kopse kant.

Deklagen scheidingsbanden 

Bij scheidingsbanden bepaalt de deklaag sterk de uiteindelijke uitstraling van het product. Morssinkhof Infra biedt de volgende opties:

  • Standaard deklaag
  • Structuur deklaag
  • Uitgewassen deklaag 

Met scheidingsbanden met een standaard deklaag creëer je een moderne en strakke uitstraling.

Ben je op zoek naar banden met meer karakter? Dan zijn scheidingsbanden met structuur deklaag een goede optie. Onze structuur deklagen bevatten natuurlijke mineralen (granulaat). Dit gesteente maakt het oppervlak stroef én zorgt voor een levendige kleur die lang behouden blijft. Het toegepaste gesteente is van nature gekleurd en vervaagt daardoor niet.

Wil je optimaal genieten van de sprekende, levendige kleur van de scheidingsbanden? Dan is een uitgewassen deklaag een serieuze overweging waard. Scheidingsbanden met een uitgewassen toplaag gaan na productie door een wasstraat, waarbij overtollig zand en cement wordt afgespoeld. Daardoor komt de kleur van de deklaag en de eventuele schittering van het natuurlijke gesteente nog beter tot zijn recht.

Uitvoeringen

Naast onze standaard scheidingsbanden, leveren we banden volgens de Beoordelingsrichtlijn K11002 (BRL K11002). Producten die aan deze BRL voldoen, bevatten minimaal 15% puingranulaat en hebben een MKI-waarde van minder dan 23 euro per m3.
Ook leveren wij scheidingsbanden voorzien van Bio Bound: deze producten bevatten olifantsgras, een restproduct dat als vulmiddel wordt gebruikt in plaats van schaarse grondstoffen. Olifantsgras onderscheidt zich bovendien door een bovenmatige CO2-opname, waardoor Bio Bound-banden nog duurzamer is. De MKI-waarde van Bio Bound-producten ligt daarmee nog lager. Meer weten over de mogelijkheden? Bel of mail ons gerust!

Scheidingsbanden

→ Monster aanvragen

Productblad

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen