Bio Bound BKK Strackstone

Hoe groen wil je het hebben?

In de hedendaagse wereld neemt het belang van klimaatverandering in de infrastructuurplanning snel toe. Overheden en bedrijven erkennen nu dat klimaatbestendigheid cruciaal is voor duurzame ontwikkeling. Hierdoor is klimaatadaptatie geen bijzaak meer, maar een centraal onderdeel van infrastructuurontwikkeling.

Onze innovatieve Bio Bound BKK Strackstone is één van de slimme klimaatadaptieve oplossingen die Morssinkhof Infra heeft ontwikkeld om hieraan bij te dragen.

Duurzaam hergebruik van keramisch restmateriaal

Doordat er in de deklaag van de Bio Bound BKK Strackstone keramisch restmateriaal verwerkt wordt, ben je minder afhankelijk van primaire grondstoffen en daarnaast vervult deze steen de behoefte naar circulariteit.

Circulariteit in de infrastructuur speelt een essentiële rol in de transitie naar een duurzamere wereld. Deze benadering, die uitgaat van het minimaliseren van afval en het maximaliseren van het hergebruik van materialen, biedt meerdere voordelen voor milieu, economie en samenleving.

De Nederlandse overheid is dan ook per 2030 verplicht om 50% circulair in te kopen.

Groen, groener, groenst! We stoppen zelfs gras in deze steen!

Alsof het bovenstaande nog niet genoeg is, wordt er in de Bio Bound BKK Strackstone ook gerecycled olifantsgras (miscanthus) verwerkt. Deze grassoort wordt o.a. geteeld in de directe omgeving van Schiphol en was aanvankelijk bedoeld om ganzen te weren van de start- en landingsbanen.

De verwerking van miscanthus zorgt voor een aanzienlijke reductie van CO2 in de atmosfeer. De grassoort onderscheidt zich namelijk door een bovenmatige opname van CO2. De plant zet deze CO2 om in de vezels die voor zeer lange tijd opgesloten worden in de steen.

Daarnaast gebruiken we een uniek samengesteld betonrecept om de milieu-impact van onze circulaire, biobased producten te verlagen.

Miscanthus

Alleen maar voordelen

Het gebruik van een betonnen straatsteen ten opzichte van een gebakken straatsteen brengt sowieso al voordelen voor het klimaat met zich mee. Het energieverbruik tijdens de productie is bijvoorbeeld lager.

De Bio Bound BKK Strackstone is ook nog eens een stuk maatvaster dan een gebakken steen en daardoor ook gemakkelijk machinaal te leggen. Dat levert ook nog eens financieel voordeel op! 

Meer weten over deze bijzondere steen? Neem dan snel contact op!

 

Prijsvoordeel
Circulariteit

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen