Ecotop Geostone Aqua

Hevige periodes van extreme regenval leiden in ons land steeds vaker tot een overbelast rioolstelsel, met wateroverlast als gevolg. Ecotop Geostone Aqua is speciaal ontwikkeld om regenwater zoveel mogelijk terug te geven aan de natuur op de plek waar het regenwater valt. Hiermee blijft de grondwaterstand op peil en wordt het rioolstelsel ontzien.

Ecotop Geostone Aqua: waterdoorlatende bestrating

Ecotop Geostone Aqua bestaat uit een dragend open structuurbeton, met daar bovenop een filterende, kleurechte deklaag. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een gemiddelde plensbui 270 liter per seconde per hectare water geeft. De Ecotop Geostone Aqua kent een veel hogere standaard qua waterdoorlatendheid. Om eventuele vervuiling te compenseren, voldoet het product aan een waterdoorlatendheid van minimaal 540 liter per seconde per hectare.

Let op: voor de toepassing van waterdoorlatende bestrating geldt dat de bodem voldoende waterdoorlatend moet zijn. De K-waarde van de bodem moet minimaal bedragen.

De juiste opbouw van het onderpakket is daarvoor essentieel. Heb je zelf niet de kennis in huis, dan brengen wij je graag in contact met een expert die al uw vragen over het onderpakket kan beantwoorden.

Formaten Ecotop Geostone Aqua

  • 20x10x8 cm (betonstraatsteen)
  • 21×10,5×8 cm (betonstraatsteen)
  • 24x8x8 cm (lingeformaat)

Machinaal en handmatig pakket

Morssinkhof Infra levert de Ecotop Geostone Aqua zowel in machinaal pakket als handmatig pakket.

Hulpstukken Ecotop Geostone Aqua

Om de Ecotop Geostone Aqua makkelijk te verwerken en in een specifiek verband te leggen zijn hulpstukken als keperstenen en halve stenen verkrijgbaar. Meer informatie over de Ecotop Geostone Aqua en de beschikbare hulpstukken gaat u naar onze technische documentatie.

Kwaliteitsnormen en certificeringen Ecotop Geostone Aqua

De constructie van de Ecotop Geostone Aqua is optimaal en voldoet aan de in de NEN-EN 1338 gestelde normen. Voor een overzicht van al onze keurmerken en certificeringen verwijzen we u graag naar onze Downloads-pagina.

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen