Ecotop Premium Shellstone

Table Of Content

De Ecotop Premium Shellstone is een licht uitgewassen deklaagsteen, waarbij zeeschelpen zijn verwerkt in de deklaag. De toevoeging van zeeschelpen geeft de stenen een decoratief effect. De zeeschelpen zijn een duurzaam en puur natuurlijk product.

De schelpen worden gewonnen in de Noordzee, bij schelpenbanken die zijn aangewezen en goedgekeurd door Rijkswaterstaat. Bij de winning wordt gebruik gemaakt van een zeezuiger met een speciaal filter voor het zeven van schelpen. Op deze manier worden alleen de toegestane schelpen met de juiste grootte gewonnen. De geselecteerde schelpenbanken staan niet langer in contact met levende organismen en de speciaal ontwikkelde zeezuiger tast de zeebodem niet aan.

Duurzame uitvoeringen

Behalve in de standaard uitvoering, leveren we Ecotop Premium Shellstone ook onder GRN+ label. Deze voldoet aan de Beoordelingsrichtlijn K11002 (BRL K11002). Stenen die aan deze BRL voldoen, bevatten minimaal 15% puingranulaat en hebben een MKI-waarde van minder dan 23 euro per m3.

Omdat het gras altijd groener kan, leveren wij ook Bio Bound-stenen: deze stenen bevatten olifantsgras, een restproduct dat als vulmiddel wordt gebruikt in plaats van schaarse grondstoffen. Olifantsgras heeft de unieke eigenschap dat het bovenmatig veel CO2 kan opnemen. Dat maakt dat deze uitvoering nóg duurzamer is. De MKI-waarde van Bio Bound-producten valt daarmee nóg lager uit. Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is met deze steen? Laat het ons weten!

Toepassing Ecotop Premium Shellstone

De Ecotop Premium Shellstone, met een dikte van 8 cm en een facetrand van 3×4 mm, leent zich uitstekend voor de toepassing in fiets- en wandelpaden. Toepassing bij zware verkeersbelasting raden we af. Wij adviseren de Ecotop Premium Shellstone in de wintermaanden niet met zout te bestrooien

Handmatig en machinaal pakket

De Ecotop Premium Shellstone is uitgerust  met afstandhouders, voorzien van een deklaag en leverbaar in diverse kleuren. We kunnen de Ecotop Premium Shellstone zowel als handmatig pakket als machinaal pakket leveren.

Formaten

Morssinkhof Infra levert de Ecotop Premium Shellstone in het standaardformaat 21×10,5 cm. Op aanvraag kunnen we ook andere formaten leveren.

Kwaliteitsnormen en certificering Ecotop Premium Shellstone

De Ecotop Premium Shellstone is getest volgens de norm NEN-EN 1338. De schelpen Kiwa-gecertificeerd en voorzien van een NL-BSB certificaat. De Ecotop Premium Shellstone voldoet niet aan de eisen binnen de vorst-dooizoutproef en kan derhalve niet onder het KOMO-certificaat geleverd worden. Wel voldoet de Ecotop Premium Shellstone ruimschoots aan de eisen voor maatvastheid, sterkte en stroefheid van de stenen. 

Ecotop Premium Shellstone

→ Monster aanvragen

Productblad

Product- & sfeerfotografie

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen