Ecotop Uni-Priora Aqua

Table Of Content

Door het veranderende klimaat hebben we in Nederland steeds regelmatiger te maken met hevige regenbuien. Vooral in stedelijke gebieden kan het riool de extreme hoeveelheid water die in korte tijd valt dan niet snel genoeg afvoeren. Volgelopen straten en wateroverlast zijn het gevolg.

Ecotop Uni-Priora Aqua: waterpasserende bestrating

Bent u voor een project op zoek naar bestrating met goede afwateringscapaciteit? Dan is de Ecotop Uni-Priora Aqua een serieuze optie. Deze waterpasserende bestrating is in Duitsland ontwikkeld en wordt inmiddels veelvuldig toegepast. Dankzij de sinusvormige afstandhouders kan water eenvoudig langs de steen in de grond wegtrekken. Hiermee wordt het rioolstelstel ontzien en infiltreert regenwater in de grond op de plek waar het gevallen is. Zo draagt het product bij aan het in stand houden van de juiste grondwatercondities. 

Let op! Voor een goede afwatering via de bodem is de juiste opbouw van het onderpakket essentieel. Heb je zelf niet de kennis in huis, dan brengen wij je graag in contact met een expert die alle vragen over het onderpakket kan beantwoorden.

Duurzame uitvoeringen

Behalve in de standaard uitvoering, leveren we Ecotop Uni-Priora Aqua ook onder het GRN+ label. Deze steen voldoet aan de Beoordelingsrichtlijn K11002 (BRL K11002). Stenen die aan deze BRL voldoen, bevatten minimaal 15% puingranulaat en hebben een MKI-waarde van minder dan 23 euro per m3.

Omdat het gras altijd groener kan, leveren wij ook Bio Bound-stenen: deze stenen bevatten olifantsgras, een restproduct dat als vulmiddel wordt gebruikt in plaats van schaarse grondstoffen. Olifantsgras heeft de unieke eigenschap dat het bovenmatig veel CO2 kan opnemen. Dat maakt dat deze uitvoering nóg duurzamer is. De MKI-waarde van Bio Bound-producten valt daarmee nóg lager uit. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is met deze steen? Laat het ons weten!

Formaat Ecotop Uni-Priora Aqua

De Ecotop Uni-Priora Aqua is verkrijgbaar in het formaat 21×10,5×8 cm.

Machinaal pakket

Morssinkhof Infra levert de Ecotop Uni-Priora Aqua standaard in machinaal pakket in elleboogverband met één halve Ecotop Uni-Priora Aqua steen per laag.

Kwaliteitsnormen en certificeringen Ecotop Uni-Priora Aqua

De Ecotop Uni-Priora Aqua voldoet aan het door VROM opgestelde Bouwstoffenbesluit en de in NEN-EN 1338 gestelde normen. Morssinkhof Infra laat de stenen door de onafhankelijke certificerings- en keuringsorganisatie keuren en levert de Ecotop Uni-Priora Aqua onder KOMO-keurmerk. Ga voor een totaaloverzicht van onze keurmerken en certificeringen naar onze Downloads-pagina.

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen