Ecotop Voegstenen

Ecotop Voegstenen zijn betonstraatstenen in een Ecotop uitvoering, voorzien van unieke afstandhouders, die uitermate geschikt zijn om gevoegd te worden met een voegmortel. Zo blijft uw bestrating langdurig onkruidvrij. Ecotop Voegstenen zijn zeer geschikt voor projecten en/of plekken waar onderhoud lastig is, zoals bij middengeleiders en verkeerseilanden. Normaal gesproken moet u op dergelijke plekken het verkeer omleiden of stilleggen, om een veilige werkplek te creëren voor uw onderhoudsmedewerkers. Met de keuze voor Ecotop Voegstenen en het voegen met voegmortel beperkt u onderhoud tot een minimum en stimuleert u de verkeersdoorstroming in uw gemeente.

Voegt u Ecotop Voegstenen met een waterdoorlatende voegmortel? Dan kan regenwater via de brede voeg afgevoerd worden naar de ondergrond. Doordat het water niet in de voegen blijft staan, voorkomt u vorstschade tijdens de wintermaanden.

Duurzame uitvoeringen

Behalve in de standaard uitvoering, leveren we Ecotop Uni-Priora Aqua ook onder GRN+ label. Deze steen voldoet aan de Beoordelingsrichtlijn K11002 (BRL K11002). Stenen die aan deze BRL voldoen, bevatten minimaal 15% puingranulaat en hebben een MKI-waarde van minder dan 23 euro per m3.

Omdat het gras altijd groener kan, leveren wij ook Bio Bound-stenen: deze stenen bevatten olifantsgras, een restproduct dat als vulmiddel wordt gebruikt in plaats van schaarse grondstoffen. Olifantsgras heeft de unieke eigenschap dat het bovenmatig veel CO2 kan opnemen. Dat maakt dat deze uitvoering nóg duurzamer is. De MKI-waarde van Bio Bound-producten valt daarmee nóg lager uit. Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is met deze steen? Laat het ons weten!

Formaat Ecotop Voegstenen

Ecotop Voegstenen zijn verkrijgbaar in onderstaande afmetingen:

  • 21×10,5×8 cm
  • 10,5×10,5×8 cm (niet los verkrijgbaar)

Een laag Ecotop Voegstenen bestaat uit 47 hele stenen en 2 halve stenen. Ecotop Voegstenen worden geleverd als handmatig pakket.

Kwaliteitsnormen en certificeringen Ecotop Voegstenen

Morssinkhof Infra levert de Ecotop Voegstenen onder het KOMO-keurmerk en conform NEN-EN 1338. Voor een totaaloverzicht van onze keurmerken en certificeringen verwijzen we u graag naar onze Downloads-pagina.

Referentiewerken

Hellendoorn
Middengeleiders Gemeente Hellendoorn

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen