Strackstone Crown GRN+

Budgetvriendelijk alternatief voor de gebakken klinker

Op zoek naar een gevarieerd aanbod straatstenen met een ruime keuze in kleur en afmetingen voor het inrichten van de openbare ruimte? Dan zit je goed bij onze Strackstone Crown GRN+. Deze budgetvriendelijke én duurzame straatsteen heeft de klassieke uitstraling van een gebakken klinker en is dan ook een graag geziene gast in diverse straten en pleinen.

Nostalgische uitstraling met de voordelen van beton

Voor de bestrating in stadscentra en dorpen wordt er vaak gekozen voor gebakken klinkers. Deze stenen roepen een nostalgisch gevoel op en geven een fijne sfeer aan straten en pleinen. Het mooie van onze gloednieuwe Strackstone Crown GRN+ is dat de fijne nostalgische sfeer overeenkomt met de straatbaksteen, maar de steen de functionele voordelen heeft van beton! Win-win dus!

 

Kleurvast en verkrijgbaar in diverse kleuren

Deze budgetvriendelijke variant van de zo geliefde straatbaksteen heeft een sfeervolle uitstraling. De warme kleuren, zoals oker, wijnrood, antraciet en kaneelbruin zijn goed toe te passen in diverse gebieden, zoals bijvoorbeeld woonwijken met een jaren ’30 uitstraling. De steen is ook goed te passen bij bedrijfspanden, door het gebruik van deze betonnen straatsteen creëer je de ambiance die je wil. Dankzij de ruime keuze in kleuren is het eenvoudig om accenten aan te brengen. Dit kan om een straat of plein mooier te maken, maar de diversiteit aan kleuren kan ook uitstekend worden gebruikt voor verkeersgeleiding.

Waterafstotend en trekt minder vuil aan

De Strackstone Crown GRN+ bestaat uit een gekleurde onderlaag van beton die standaard voldoet aan ons GRN+ label en de steen wordt voorzien van een zeer hoge kwaliteit deklaag. De deklaag wordt geproduceerd in een gesloten gladde uitvoering, die voor de volle 100% bestaat uit fijne, hoogwaardige en kleurechte mineralen. De bekroning volgt door het toevoegen van een hydrofobeermiddel aan het deklaagmengsel. Dit zorgt ervoor dat de steen waterafstotend is en minder vuil aantrekt.

Strackstone Crown GRN+ met biobound

Wist je dat we de Strackstone Crown GRN+ ook met biobound kunnen leveren? Zo worden deze Strackstones extra groen. Onze biobased betonproducten zijn een uitstekend, duurzaam alternatief voor de traditionele bestratingsmaterialen. Door de circulaire, biobased samenstelling is de ecologische footprint van biobased beton fors kleiner. Dit komt door de combinatie van een uitgekiend betonrecept, hergebruik van milieuvriendelijke reststoffen, zoals betonpuingranulaat uit afgedankte betonproducten, het toepassen van CO₂-besparend cement én olifantsgras.

BRL K11002

Naast een goede vervanger voor de traditionele straatbaksteen is de Strackstone Crown GRN+ ook nog eens een kwalitatief hoogwaardige steen waarmee we de duurzaamheidsdoelstellingen van onze opdrachtgevers kunnen realiseren. Overigens kunnen we dit, behalve met een vlakke steen, ook met een klein facet of normaal facet steen van uiteenlopende afmetingen. De straatsteen voldoet optimaal aan de beoordelingsrichtlijn ‘Milieuprofielen voor betonnen infraproducten’ (BRL K11002). Met deze richtlijn hebben onze opdrachtgevers de zekerheid dat ze met onze betonoplossingen een eerlijk en transparant product kopen dat voldoet aan circulariteit en een lage MKI*-waarde. Hiermee helpt de BRL overheden bij het maken van groene, verantwoorde keuzes. De BRL gaat ook verder dan andere certificaten, zoals een Milieukeur en Dubo-keur en is een toegevoegde waarde voor een Life Cycle Analysis (LCA).

*MKI staat voor Milieukostenindicator: de mate van impact die een product of dienst heeft op het milieu. 

Wil je de Strackstone Crown GRN+ in het echt zien? Vraag dan een gratis monstersteen aan.

Handpakket en machinaal pakket Strackstone Crown GRN+

Een groot deel van onze Strackstone Crown GRN+ stenen kunnen we zowel als handmatig pakket als machinaal pakket leveren. Wil je weten of het door jou gewenste formaat leverbaar is in handpakket/machinaal pakket? Neem dan contact met ons op, we informeren je graag.

Hulpstukken Strackstone Crown GRN+

Morssinkhof Infra biedt meerdere hulpstukken om de bestrating makkelijk te verwerken en in een specifiek verband te leggen.​

  • Keperstenen
  • Halve stenen

Kwaliteitsnormen en certificeringen deklaagstenen

Onze Strackstone Crown GRN+ stenen worden geleverd onder KOMO-keurmerk en conform NEN-EN 1338. Graag verwijzen we u voor onze keurmerken en certificeringen naar onze Downloads-pagina.

Strackstone Crown GRN+

→ Monster aanvragen

Productblad

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen