Waterpasserende stenen

Door het veranderende klimaat hebben we in Nederland steeds regelmatiger te maken met hevige regenbuien. Vooral in stedelijke gebieden kan het riool de extreme hoeveelheid water die in korte tijd valt dan niet snel genoeg afvoeren. Volgelopen straten en wateroverlast zijn het gevolg.

UNI-Priora® Aqua: waterpasserende bestrating

Bent u voor een project op zoek naar bestrating met goede afwateringscapaciteit? Dan is de UNI-Priora® Aqua en serieuze overweging waard. Deze waterpasserende bestrating is in Duitsland ontwikkeld en inmiddels veelvuldig toegepast. Dankzij de sinusvormige afstandhouders kan water eenvoudig langs de steen in de grond wegtrekken. Hiermee wordt het rioolstelstel ontzien en infiltreert regenwater in de grond op de plek waar het gevallen is. Zo draagt het product bij aan het in stand houden van de juiste grondwatercondities.

Let op: voor een goede afwatering via de bodem is de juiste opbouw van het onderpakket essentieel. Heeft u zelf niet de kennis in huis, dan brengen wij u graag in contact met een expert die al uw vragen over het onderpakket kan beantwoorden.

Breng mij in contact met een expert

Formaat UNI-Priora® Aqua

De UNI-Priora® Aqua is verkrijgbaar in het formaat 21x10,5x8 cm.

Machinaal pakket

Morssinkhof Infra levert u de UNI-Priora® Aqua standaard in machinaal pakket in elleboogverband met één halve UNI-Priora® Aqua steen per laag.

Kwaliteitsnormen en certificeringen UNI-Priora® Aqua

De UNI-Priora® Aqua voldoet aan het door VROM opgestelde Bouwstoffenbesluit en de in NEN-EN 1338 gestelde normen. Morssinkhof Infra laat de stenen door de onafhankelijke certificerings- en keuringsorganisatie keuren en levert de UNI-Priora® Aqua onder KOMO-keurmerk. Ga voor een totaaloverzicht van onze keurmerken en certificeringen naar onze Downloads-pagina.

Waterpasserende stenen

Bedankt voor uw aanvraag.

Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Monster aanvragen
{{ productInfo?.title }}
{{ productInfo?.subtitle }}

Bedankt voor het inschrijven, u krijgt een email om de inschijving te bevestigen.

Inschrijven nieuwsbrief