Betontegels

Bij veel infraprojecten wordt een combinatie van producten gebruikt. Betonnen tegels zijn een belangrijk onderdeel bij inrichting van de openbare ruimte en worden veelvuldig gebruikt voor de verharding van trottoirs. Maar ook voor voetgangersgebieden, marktpleinen, winkelcentra en schoolpleinen zijn betontegels zeer geschikt. 

Formaten betontegels 

Het meest gebruikte formaat betontegel is de 30x30 cm. Deze tegels worden veelvuldig toegepast op trottoirs en daarom ook vaak stoeptegels of trottoirtegels genoemd.  

Bent u voor uw project op zoek naar een ander formaat? Geen probleem. Morssinkhof Infra levert betontegels in diverse formaten, van 20x20 cm tot grootformaat tegels. Naast vierkante tegels bieden we ook diverse rechthoekige tegels aan. Deze rechthoekige tegels kunnen verwerkt worden als basisproduct, maar ook als hulpstuk (halve tegels) toegepast, bijvoorbeeld om een stroomverband te creëren met vierkante tegels.

Onze formaten: 

 • 20 x 20 cm
 • 21 x 21 cm
 • 30 x 30 cm
 • 30 x 15 cm
 • 30 x 45 cm
 • 40 x 40 cm
 • 40 x 20cm
 • 40 x 60 cm
 • 50 x 50 cm
 • 50 x 25 cm
 • 60 x 60 cm
 • 80 x 80 cm

 

Ons assortiment betontegels bevat tegels in diktes van 4 tot 8 cm. Afhankelijk van de toepassing en de belasting van de tegels, adviseren we u graag over de vereiste dikte.  

Standaard, structuur of uitgewassen betontegels? 

De deklaag van een betontegel bepaalt het uiterlijk van het product en daarmee de uitstraling van uw project. U kunt kiezen uit de volgende opties: 

 • Standaard deklaag 
 • Structuur deklaag 
 • Uitgewassen deklaag
   

Tegels met een standaard deklaag hebben een strak en modern uiterlijk. Zeker als u kiest voor een tegel met standaard deklaag zonder facet. 

Wilt u meer leven in een tegel? Dan is de structuur deklaag een goede optie. Bij deklagen met structuur worden natuurlijke mineralen (gesteente) toegevoegd. Dit granulaat maakt het oppervlak niet alleen stroever. De kleur is bovendien levendig en blijft langer behouden. Het toegepaste gesteente is namelijk van nature gekleurd en vervaagt niet.  

Wilt u de mooie kleur van de tegel direct meer laten spreken? Kies dan voor een uitgewassen deklaag. Betontegels met een uitgewassen slijtlaag gaan na productie door een wasstraat, waarbij overtollig cement en zand wordt afgespoeld. De kleur van de toplaag en eventuele schittering van het natuurlijke mineraal is hierdoor nog beter zichtbaar. 

Uitvoeringen  

Naast onze standaard betontegels, leveren we betontegels volgens de Beoordelingsrichtlijn K11002 (BRL K11002). Tegels die aan deze BRL voldoen, bevatten minimaal 15% puingranulaat en hebben een MKI-waarde van minder dan 23 euro per m3. 
Ook leveren wij Bio Bound-betontegels: deze tegels bevatten olifantsgras, een restproduct dat als vulmiddel wordt gebruikt in plaats van schaarse grondstoffen. Olifantsgras onderscheidt zich bovendien door een bovenmatige CO2-opname, waardoor deze uitvoering nog duurzamer is. De MKI-waarde van Bio Bound-producten ligt daarmee nog lager. Meer weten over de mogelijkheden? Laat het ons weten!

Symbooltegels en specials 

Heeft u voor uw project speciale tegels nodig, met een symbool of markering? Wilt u bijvoorbeeld parkeervakken aanduiden, buurtbewoners informeren waar de afvalcontainer geplaatst moeten worden voor de wekelijkse leging, of duidelijke geleidelijnen aanbrengen voor de veiligheid van blinden en slechtzienden? Morssinkhof Infra biedt tegels met tal van symbolen en markeringen.

Vertel mij meer over de mogelijkheden

Kwaliteitsnormen en certificeringen 

Voor meer informatie over de kwaliteitsnormen en certificeringen van onze betontegels, bijvoorbeeld het KOMO-keurmerk, verwijzen we u graag naar de downloads & documenten pagina. Hier kunt u per productcategorie alle relevante informatie terugvinden.  

Technische documentatie

Met de technische documentatie van Morssinkhof Infra bent u in het bezit van een compleet overzicht van het assortiment aan betonnen GWW- en sierbestratingsproducten. Download de technische documentatie of bekijk het online.

Bekijk technische documentatie

Advies nodig?

De mogelijkheden voor de inrichting van de publieke ruimte zijn oneindig. Komt u er zelf niet helemaal uit, dan adviseren we u graag. Geheel vrijblijvend en zonder verdere verplichtingen. Bel of mail ons gerust.
Contact

Deel pagina

Bedankt voor uw aanvraag.

Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Monster aanvragen
{{ productInfo?.title }}
{{ productInfo?.subtitle }}

Bedankt voor het inschrijven, u krijgt een email om de inschijving te bevestigen.

Inschrijven nieuwsbrief