Betontegels

Bij veel infraprojecten wordt een combinatie van producten gebruikt. Betontegels zijn een belangrijk onderdeel bij inrichting van de openbare ruimte en worden veelvuldig gebruikt voor de verharding van trottoirs. Maar ook voor voetgangersgebieden, marktpleinen, winkelcentra en schoolpleinen zijn betontegels zeer geschikt.

Formaten betontegels 

Het meest gebruikte formaat betontegel is de 30×30 cm. Deze tegels worden veelvuldig toegepast op trottoirs en daarom ook vaak stoeptegels of trottoirtegels genoemd.  

Ben je voor je project op zoek naar een ander formaat? Geen probleem. Morssinkhof Infra levert betontegels in diverse formaten, van 20×20 cm tot grootformaat tegels. Naast vierkante tegels bieden we ook diverse rechthoekige tegels aan. Deze rechthoekige tegels kunnen verwerkt worden als basisproduct, maar ook als hulpstuk (halve tegels) toegepast, bijvoorbeeld om een stroomverband te creëren met vierkante tegels.

Onze formaten: 

 • 20 x 20 cm
 • 21 x 21 cm
 • 30 x 30 cm
 • 30 x 15 cm
 • 30 x 45 cm
 • 40 x 40 cm
 • 40 x 20cm
 • 40 x 60 cm
 • 50 x 50 cm
 • 50 x 25 cm
 • 60 x 60 cm
 • 80 x 80 cm

 

Ons assortiment betontegels bevat tegels in diktes van 4 tot 8 cm. Afhankelijk van de toepassing en de belasting van de tegels, adviseren we je graag over de vereiste dikte.  

Standaard, structuur of uitgewassen betontegels? 

De deklaag van een betontegel bepaalt het uiterlijk van het product en daarmee de uitstraling van jouw project. Je kunt kiezen uit de volgende opties: 

 • Standaard deklaag 
 • Structuur deklaag 
 • Uitgewassen deklaag 

Tegels met een standaard deklaag hebben een strak en modern uiterlijk. Zeker als je kiest voor een tegel met standaard deklaag zonder facet. 

Wil je meer leven in een tegel? Dan is de structuur deklaag een goede optie. Bij deklagen met structuur worden natuurlijke mineralen (gesteente) toegevoegd. Dit granulaat maakt het oppervlak niet alleen stroever. De kleur is bovendien levendig en blijft langer behouden. Het toegepaste gesteente is namelijk van nature gekleurd en vervaagt niet.  

Wil je de mooie kleur van de tegel direct meer laten spreken? Kies dan voor een uitgewassen deklaag. Betontegels met een uitgewassen slijtlaag gaan na productie door een wasstraat, waarbij overtollig cement en zand wordt afgespoeld. De kleur van de toplaag en eventuele schittering van het natuurlijke mineraal is hierdoor nog beter zichtbaar. 

Uitvoeringen

Naast onze standaard betontegels, leveren we betontegels volgens de Beoordelingsrichtlijn K11002 (BRL K11002). Tegels die aan deze BRL voldoen, bevatten minimaal 15% puingranulaat en hebben een MKI-waarde van minder dan 23 euro per m3.
Ook leveren wij Bio Bound-betontegels: deze tegels bevatten olifantsgras, een restproduct dat als vulmiddel wordt gebruikt in plaats van schaarse grondstoffen. Olifantsgras onderscheidt zich bovendien door een bovenmatige CO2-opname, waardoor deze uitvoering nog duurzamer is. De MKI-waarde van Bio Bound-producten ligt daarmee nog lager. Meer weten over de mogelijkheden? Laat het ons weten!

Symbooltegels en specials

Heb je voor je project speciale tegels nodig, met een symbool of markering? Wil je bijvoorbeeld parkeervakken aanduiden, buurtbewoners informeren waar de afvalcontainer geplaatst moeten worden voor de wekelijkse leging, of duidelijke geleidelijnen aanbrengen voor de veiligheid van blinden en slechtzienden? Morssinkhof Infra biedt tegels met tal van symbolen en markeringen.

Kwaliteitsnormen en certificeringen

Voor meer informatie over de kwaliteitsnormen en certificeringen van onze betonbanden, bijvoorbeeld het KOMO-keurmerk, verwijzen we je graag onze pagina met downloads & documentatie. Hier vind je per productcategorie alle relevante informatie terug.

Wil je meer karakter in een betonband? Dan is de structuur deklaag een goede optie. Bij deklagen met structuur worden natuurlijke mineralen (gesteente) toegevoegd. Dit granulaat maakt het oppervlak niet alleen stroever. De kleur is bovendien levendig en blijft langer behouden. Het toegepaste gesteente is namelijk van nature gekleurd en vervaagt niet.

Wil je de mooie kleur van de betonband direct meer laten spreken? Kies dan voor een uitgewassen deklaag. Betonbanden met een uitgewassen slijtlaag gaan na productie door een wasstraat, waarbij overtollig cement en zand wordt afgespoeld. De kleur van de toplaag en eventuele schittering van het natuurlijke mineraal is hierdoor nog beter zichtbaar.

Technische documentatie

Met de technische documentatie van Morssinkhof Infra ben je in het bezit van een compleet overzicht van ons assortiment aan betonnen GWW- en sierbestratingsproducten.

Advies nodig?

De mogelijkheden voor de inrichting van de publieke ruimte zijn oneindig. Kom je er zelf niet helemaal uit, dan adviseren we je graag. Geheel vrijblijvend en zonder verdere verplichtingen. Bel of mail ons gerust.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen