Kleinformaat tegels

Ben je voor een trottoir, plein of andere toepassing op zoek naar een wat kleiner formaat betontegel dan de gangbare 30×30 cm tegel? Morssinkhof Infra biedt ook kleinformaat tegels. Dankzij hun afwijkende, compacte afmeting zorgen deze tegels niet alleen voor een totaal ander straatbeeld. De tegels zijn bovendien erg sterk en daarmee ook geschikt voor zwaardere belasting.

Afmetingen kleinformaattegels

  • 20x20x8 cm
  • 21x21x6 cm

Standaard, structuur of uitgewassen kleinformaat tegels?

De deklaag van een trottoirtegel bepaalt het uiterlijk van het product en daarmee de uitstraling van je project. Je kunt bij ons kiezen uit de volgende opties:

  • Standaard deklaag
  • Structuur deklaag
  • Uitgewassen deklaag

Kleinformaat tegels met een standaard deklaag hebben een strak en modern uiterlijk. De tegels zijn leverbaar in diverse kleuren, variërend van rustig grijs, tot sprekend rood of geel. Dankzij de toevoeging van fijne natuurlijke mineralen, blijft de kleur van de gekozen tegel lang behouden.

Wil je meer leven in je kleinformaat tegel? Overweeg dan eens de structuur deklaag. Bij deklagen met structuur worden grovere natuurlijke mineralen (gesteente) toegevoegd. Dit granulaat maakt het oppervlak stroef. De kleur is bovendien levendig en blijft lang behouden. Het toegepaste gesteente is namelijk van nature gekleurd en vervaagt niet.

Wil je de mooie kleur van de tegel direct meer laten spreken? Dan kies je voor een uitgewassen slijtlaag. Bij tegels met een uitgewassen deklaag wordt overtollig cement en zand na productie in een wasstraat afgespoeld. Daardoor is de kleur van de toplaag en eventuele schittering van het natuurlijke mineraal nog beter zichtbaar.

Kwaliteitsnormen en certificeringen kleinformaat tegels

Morssinkhof Infra levert kleinformaat tegels onder het KOMO-keurmerk en conform NEN-EN 1338.

Kleinformaat tegels

→ Monster aanvragen

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen