Bio Bound straatmeubilair

De wereld veranderen begint bij jezelf

De wereld is voortdurend aan verandering onderhevig. De economie verandert, het klimaat verandert en sommige ecosystemen raken uitgeput. Net zoals de natuur zich voortdurend aanpast aan nieuwe situaties moeten ook wij veranderen. Omdenken is het sleutelwoord: het traditionele patroon van kopen, gebruiken en weggooien is voorbij. Afvalstoffen worden grondstoffen voor nieuwe producten, die evenzogoed afval worden. Ook daarvoor zullen we moeten bedenken hoe we dat straks weer kunnen hergebruiken. De circulaire economie was lange tijd een droom van idealisten, maar is nu een waarheid waaraan we niet meer ontkomen.

Circulaire economie

Nieuw in ons assortiment zijn Bio Bound straatmeubelen.

Wat is hier zo bijzonder aan? Deze meubelen worden gemaakt met restproducten: gerecycled olifantsgras en betonpuingranulaat (van zand- tot grindfractie). In ons biobased prefab beton gebruiken we circa een halve m³ los gestorte miscanthus (olifantsgras) per m³ beton! Deze grassoort wordt o.a. geteeld in de directe omgeving van Schiphol en was aanvankelijk bedoeld om ganzen te weren van de start- en landingsbanen. Kijk snel bij ons groeiende assortiment hieronder!

Reductie van CO2

En dan is er nog een heel mooi punt: Bio Bound producten dragen bij aan een aanzienlijke reductie van CO2 in de atmosfeer! Enerzijds door het (her)gebruik van miscanthus, een grassoort die zich onderscheidt door een bovenmatige opname van CO2. De plant zet deze CO2 om in de vezels die wij voor zeer lange tijd als vulstof opsluiten in onze producten. Daarnaast gebruiken we een weloverwogen betonrecept om de milieu-impact van onze circulaire, biobased producten te verlagen. Een belangrijk argument, zeker wanneer u weet dat 5% van alle CO2 die wereldwijd door toedoen van de mens in de atmosfeer terechtkomt, afkomstig is van de cementindustrie.

Op deze manier hebben we een uitstekend alternatief om de openbare ruimte mooi en goed in te richten en direct iets te doen tegen klimaatverandering en uitputting van de aarde.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen