Straatmeubilair

Bij de inrichting van de openbare ruimte wordt qua betonnen materialen vaak als eerste gedacht aan verharding. Betonbanden, -tegels en -stenen vormen immers een groot deel van een project. Maar beton biedt meer mogelijkheden. Veel meer zelfs. 

Met betonnen straatmeubilair kleedt u de publieke buitenruimte aan en creëert u zitgelegenheden, plantenbakken en sierelementen. Morssinkhof Infra biedt diverse betonnen elementen van standaard (aardvochtig) beton én van zelfverdichtend beton, ook wel prefab beton genoemd.  

Prefab beton 

Zelfverdichtend beton noemen we ook wel ZVB of prefab beton. Dit type beton wordt in een houten bekisting gegoten, die als mal fungeert. Dankzij de hoge mate van vloeibaarheid en het gewicht van het beton kan het beton zichzelf ontluchten. Het oppervlak van zelfverdichtend beton is daardoor gladder en dichter dan dat van standaard (aardvochtig) beton. Bovendien zijn door de vloeibaarheid en het gewicht van dit type beton ook bijzondere, moeilijke vormen mogelijk. Met prefab beton koopt u een uiterst duurzaam en visueel aantrekkelijk product dat zeer divers toe te passen is. 

Prefab straatmeubilair 

Morssinkhof Infra biedt prefab straatmeubilair in diverse gangbare maten, waaronder:  

  • 40 x 20 x 100 cm 
  • 40 x 50 x 100 cm 
  • 40 x 60 x 100 cm 
  • 50 x 50 x max. 250 cm

Prefab straatmeubilair op maat

Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om straatmeubilair op maat te laten maken. Als we de benodigde bekisting kunnen maken, kunnen we de gewenste vorm en afmeting voor u creëren. Laat uw creativiteit de vrije loop en bespreek uw wensen met ons, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Naast de uitgebreide variatie qua vormen en maten, biedt prefab beton meer mogelijkheden. Door vormen in de bekisting te plaatsen, kunnen we ook structuren, motieven of teksten in het oppervlak van de betonelementen voor u creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de naam van uw gemeente of de betreffende woonwijk.

Bovendien kunnen we prefab straatmeubilair in de door u gewenste kleur spuiten. Zo brengt u kleur en vrolijkheid aan in het straatbeeld. Zelfs een anti-graffiticoating is mogelijk. Zo koopt u met prefab beton een uiterst duurzaam en visueel aantrekkelijk product dat zeer divers toe te passen is.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden van prefab straatmeubilair.

Standaard (aardvochtig) beton

In tegenstelling tot prefab beton, wordt aardvochtig beton tijdens de productie machinaal of handmatig aangetrild. Dit trillen noemen we verdichten en zorgt ervoor dat luchtbellen uit het aardvochtige beton verdwijnen.

Morssinkhof Infra biedt diverse soorten straatmeubilair van standaard beton:

  • Halve bollen (Ø 40 cm en Ø 75 cm)
  • Poefen (49,5 x 49,5 x 80 cm)
  • Zitbankelementen (50 x 40 x 110 cm)
  • Kegels (Ø 49 / Ø 6 cm, hoogte 100 cm)

Voor meer informatie over ons betonnen straatmeubilair, neemt u contact met ons op.

Referentiewerk

Projectbanden centrum Hengelo (Gld)

Masterplan Hengelo Centrum. Versterking van de ‘ring rond de kerk’

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen