Grasbetontegels

Morssinkhof Infra is marktleider in grasbeton. Grasbetontegels zijn vooral bekend als veiligheidsstrook langs de weg. Ze waarschuwen je als je te dicht op de berm zit. Het contact tussen je autobanden en de tegels zorgt voor een doordringend geluid en een duidelijk voelbare trilling, wat je erop attent maakt dat je moet bijsturen.

Maar grasbetontegels zijn breder inzetbaar. Ze bieden de mogelijkheid om een oppervlak, bijvoorbeeld een parkeerplaats, te verharden met behoud van ruimte voor groen. De open structuur van de grasbetontegel biedt hemelwater bovendien voldoende mogelijkheid om in de grond te trekken. Daarom is grasbeton ideaal voor de aanleg van parkeerplaatsen en opritten.

Morssinkhof Infra heeft een assortiment grasbetontegels met een gras-betonverhouding variërend van ± 17% : 83% tot ± 44% : 56%.

infographic Grasbeton

Soorten en afmetingen grasbetontegels

Grasbetontegels worden ook wel grastegels, grasdallen of grasbetonblokken genoemd en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Morssinkhof Infra heeft de volgende formaten:

  • 40 x 60 cm
  • 60 x 40 cm
  • 40 x 40 cm

Je vindt bij ons grasbetontegels mét of zonder vlakke zijde, voor een optimale aansluiting op een asfalt wegdek, en met een hol- en dolverbinding voor een stevige verbinding tussen de tegels onderling. Daarnaast leveren we grasbetontegels met een vlakke bovenzijde.

Naast de handmatige pakketten zijn alle grasbetontegels beschikbaar in machinaal pakket.

Geluidsreducerende grasbetontegels

Grasbetontegels die als bermverharding worden toegepast zijn bedoeld om de veiligheid van gemotoriseerd verkeer te vergroten en ongelukken te voorkomen. De keerzijde van dit product is dat het soms voor geluidsoverlast bij omwonenden zorgt. Samen met de Universiteit ontwikkelden we grasbeton van het type M (Meander), dat daarmee de oplossing is voor dit geluidsprobleem. In tegenstelling tot traditionele grasbetontegels, zijn de open ruimtes bij grasbeton type M niet rond maar golvend van vorm. Dankzij deze meanderende vorm blijft de signaleringsfunctie van grasbeton naar de bestuurder intact, met een enorme geluidsreductie van ± 13 dB (bij snelheden van 50 tot 80 km/uur).

Uitvoeringen

Naast onze standaard grasbetontegels, leveren we grasbeton volgens de Beoordelingsrichtlijn K11002 (BRL K11002). Producten die aan deze BRL voldoen, bevatten minimaal 15% puingranulaat en hebben een MKI-waarde van minder dan 23 euro per m3. Ook leveren wij Bio Bound-grasbetontegels: deze producten bevatten olifantsgras, een restproduct dat als vulmiddel wordt gebruikt in plaats van schaarse grondstoffen. Olifantsgras onderscheidt zich bovendien door een bovenmatige CO₂-opname, waardoor deze uitvoering nog duurzamer is. De MKI-waarde van Bio Bound-producten ligt daarmee nóg lager. Meer weten over de mogelijkheden? Laat het ons weten!

Kwaliteitsnormen en certificeringen

Voor meer informatie over de kwaliteitsnormen en certificeringen van onze grasbetontegels, bijvoorbeeld het KOMO-keurmerk, verwijzen we je graag naar downloads & documentaties pagina. Hier vind je per productcategorie alle relevante informatie.

Technische documentatie

Met de technische documentatie van Morssinkhof Infra ben je in het bezit van een compleet overzicht van ons assortiment aan betonnen GWW- en sierbestratingsproducten.

Advies nodig?

De mogelijkheden voor de inrichting van de publieke ruimte zijn oneindig. Kom je er zelf niet helemaal uit, dan adviseren we je graag. Geheel vrijblijvend en zonder verdere verplichtingen. Bel of mail ons gerust.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen