G&W-tegels

De naam G&W-tegel staat voor Groen-&Watertegel. Deze tegel is ideaal voor de aanleg van terreinen waar verharding noodzakelijk is, met behoud van de afwaterende capaciteit van het terrein. Locaties waarbij bovendien het behoud van de groene uitstraling gewenst is. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de aanleg van parkeerplaatsen. De G&W-tegel is rondom voorzien van halfronde gaten in combinatie met vlakke zijden. Als je de tegels tegen elkaar aanlegt, ontstaan er openingen tussen de tegels van 5 centimeter. Hierdoor vloeit regenwater eenvoudig weg naar de bodem. Tegelijkertijd krijgt groen dankzij deze open ruimtes de kans om te groeien.

Morssinkhof Infra levert G&W-tegels als machinaal pakket in blokverband.

 

Specificaties G&W-tegel 

  • Afmeting: 25 x 25 x 8 cm 
  • Afmeting gaten: 5 cm rondom

Uitvoeringen

Morssinkhof Infra levert G&W-tegels met en zonder deklaag. Naast onze standaard G&W-tegels leveren we ook G&W-tegels volgens de Beoordelingsrichtlijn K11002 (BRL K11002). Producten die aan deze BRL voldoen, bevatten minimaal 15% puingranulaat en hebben een MKI-waarde van minder dan 23 euro per m3.
Daarnaast levert Morssinkhof Infra G&W-tegels voorzien van Bio Bound: deze producten bevatten olifantsgras, een restproduct dat als vulmiddel wordt gebruikt in plaats van schaarse grondstoffen. Olifantsgras onderscheidt zich bovendien door een bovenmatige CO2-opname, waardoor deze uitvoering nog duurzamer is. De MKI-waarde van Bio Bound-producten ligt daarmee nog lager.

Meer weten over de mogelijkheden? Bel of mail ons dan!

Referentiewerk

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen