Geluidsreducerende grasbetontegels

Grasbetontegels die als bermverharding worden toegepast zijn bedoeld om de veiligheid van gemotoriseerd verkeer te vergroten en ongelukken te voorkomen. Een goed en belangrijk product, dat als keerzijde soms wel voor geluidsoverlast bij omwonenden zorgt. Dit geldt vooral voor de genokte grasbetontegels. Grasbeton type M (Meander) vormt de oplossing voor dit geluidsprobleem.

Niet het geluid, wel de signalering

In tegenstelling tot traditionele grasbetontegels, zijn de open ruimtes bij grasbeton type M (Meander) niet rond maar golvend van vorm. De meanderende vorm wordt bij verwerking in de lengterichting naast het asfalt geplaatst. Dankzij de bijzondere vorm van de open ruimtes blijft de signaleringsfunctie van het grasbeton naar de bestuurder intact, met een enorme geluidsreductie van 13 dB (bij snelheden van 50 tot 80 km/uur). Dit betekent dat voor omwonenden geluidshinder drastisch gereduceerd wordt. Grasbeton type M (Meander) is ontwikkeld in samenwerking met Universiteit Twente.

Specificaties Grasbeton type M (Meander)

  • Afmeting: 40 x 40 x 12 cm
  • Verbinding: rondom hol en dol
  • Verhouding gras : beton: 35% : 65%

Uitvoeringen geluidsreducerende grasbetontegels

Naast onze standaard geluidsreducerende grasbetontegels leveren we ook geluidsreducerende grasbetontegels volgens de Beoordelingsrichtlijn K11002 (BRL K11002). Producten die aan deze BRL voldoen, bevatten minimaal 15% puingranulaat en hebben een MKI-waarde van minder dan 23 euro per m3.
Ook leveren wij geluidsreducerende grasbetontegels voorzien van Bio Bound: deze producten bevatten olifantsgras, een restproduct dat als vulmiddel wordt gebruikt in plaats van schaarse grondstoffen. Olifantsgras onderscheidt zich bovendien door een bovenmatige CO2-opname, waardoor deze uitvoering nog duurzamer is. De MKI-waarde van Bio Bound-producten ligt daarmee nog lager. Meer weten over de mogelijkheden? Bel of mail ons gerust!

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen