Koepadblokken

Koepadblokken zijn ontstaan naar aanleiding van de herstelwerkzaamheden van de overstromingen in Nederland midden jaren negentig. Bij het uitvoeren van de dijkverzwaringen werden ook nieuwe onderhoudswegen aangelegd met traditionele grasbetontegels. Buurtschappen kwamen echter met bezwaren omdat koeien, en met name jonge pinken, hun poten kapot liepen of zelfs met hun poten vast kwamen te zitten in de traditionele grasbetontegels.

Morssinkhof Infra kwam met een oplossing: het koepadblok. Dit blok heeft net als traditionele grasbetontegels voldoende open ruimte om een goede afwatering te realiseren. De gaten van dit blok zijn echter kleiner, waardoor het beter beloopbaar is. Voor mens én dier.

Tegenwoordig wordt het koepadblok niet alleen als verharding langs wegen, maar ook als verharding op boeren erven toegepast, waar het vee dagelijks van de stal naar de wei loopt en weer terug.

Specificaties koepadblokken

  • Afmeting: 60 x 41 x 12 cm
  • Afmeting gaten: 5 x 5 cm
  • Verbinding: rondom hol en dol
  • Verhouding gras : beton = 17% : 83%


Uitvoeringen

Naast onze standaard koepadblokken leveren we ook koepadblokken volgens de Beoordelingsrichtlijn K11002 (BRL K11002). Producten die aan deze BRL voldoen, bevatten minimaal 15% puingranulaat en hebben een MKI-waarde van minder dan 25 euro per m3.
Ook leveren wij koepadblokken voorzien van Bio Bound: deze producten bevatten olifantsgras, een restproduct dat als vulmiddel wordt gebruikt in plaats van schaarse grondstoffen. Olifantsgras onderscheidt zich bovendien door een bovenmatige CO2-opname, waardoor deze uitvoering nog duurzamer is. De MKI-waarde van Bio Bound-producten ligt daarmee nog lager. Meer weten over de mogelijkheden? Bel of mail ons gerust!


Bedankt voor uw aanvraag.

Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Monster aanvragen
{{ productInfo?.title }}
{{ productInfo?.subtitle }}

Bedankt voor het inschrijven, u krijgt een email om de inschijving te bevestigen.

Inschrijven nieuwsbrief