Vlakke grasbetontegels

Grasbetontegels met een vlakke bovenzijde geven net als genokte grasbetontegels een signaal aan de bestuurder zodra deze van de weg dreigt te sturen. Grasbetontegels met een vlakke bovenzijde produceren wel wat minder geluid dan genokte grasbetontegels. Afhankelijk van de toepassing kan deze geluidsreductie een voordeel zijn, bijvoorbeeld voor omwonenden. Daarnaast hebben grasbetontegels met een vlakke bovenzijde als voordeel dat ze beter beloopbaar zijn. U vindt deze tegels daarom ook veelal terug op (tijdelijke) parkeerplaatsen.

Morssinkhof Infra heeft een assortiment grasbetontegels met vlakke bovenzijde met een gras-betonverhouding variërend van 31% : 69% tot 38% : 62%.

Afmetingen vlakke grasbetontegels

U vindt bij ons vlakke grasbetontegels mét of zonder vlakke zijde, voor optimale aansluiting op een asfalt wegdek, en met hol- en dolverbinding voor een stevige verbinding tussen de tegels onderling.

Morssinkhof Infra biedt u de volgende formaten vlakke grasbetontegels:

Grasbetontegel Type I (rondom hol- en dolverbinding)

 • 40 x 60 x 12 cm
   

Grasbetontegel Type J (60 cm zijde vlak)

 • 40 x 60 x 12 cm
   

Grasbetontegel Type K (40 cm zijde vlak)

 • 40 x 60 x 12 cm
   

Grasbetontegel Type O (40 cm zijde vlak)

 • 40 x 40 x 12 cm
   

Grasbetontegel Type W (rondom hol- en dolverbinding)

 • 40 x 40 x 12 cm
   

Naast de handmatige pakketten zijn onze grasbetontegels met vlakke bovenzijde verkrijgbaar als machinaal pakket.

Uitvoeringen

Naast onze standaard vlakke grasbetontegels, leveren we vlakke tegels volgens de Beoordelingsrichtlijn K11002 (BRL K11002). Producten die aan deze BRL voldoen, bevatten minimaal 15% puingranulaat en hebben een MKI-waarde van minder dan 25 euro per m3.
Ook leveren wij grasbetontegels met vlakke bovenzijde voorzien van Bio Bound: deze producten bevatten olifantsgras, een restproduct dat als vulmiddel wordt gebruikt in plaats van schaarse grondstoffen. Olifantsgras onderscheidt zich bovendien door een bovenmatige CO2-opname, waardoor deze uitvoering nog duurzamer is. De MKI-waarde van Bio Bound-producten ligt daarmee nog lager. Meer weten over de mogelijkheden? Bel of mail ons gerust!

Kwaliteitsnormen en certificeringen

De op deze pagina vermelde grasbetontegels met vlakke bovenzijde worden geleverd onder KOMO. Voor een overzicht van al onze keurmerken en certificeringen gaat u naar onze Downloads-pagina.

Vlakke grasbetontegels

Bedankt voor uw aanvraag.

Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Monster aanvragen
{{ productInfo?.title }}
{{ productInfo?.subtitle }}

Bedankt voor het inschrijven, u krijgt een email om de inschijving te bevestigen.

Inschrijven nieuwsbrief