Vormbak bezand

Vormbak bezand

Vraagt jouw project om bestrating met een sfeervolle uitstraling die jarenlang meegaat? Dan zijn bezande vormbakstenen een uitstekende optie. Bezande vormbakstenen worden gemaakt door de klei in een mal te werpen, ook wel een vormbak genoemd. Van oudsher werd de vormbak bezand voordat de klei in de mal werd geworpen. Dit is nog steeds de meest toegepaste productiemethode bij straatbakstenen. Dankzij het zand komt de steen probleemloos uit de mal.

Een bezande vormbaksteen is aan vijf zijden bezand. Door de bezanding is het zichtoppervlak van de steen wat ruwer. De kleur van het gebruikte zand is medebepalend voor de kleur van het eindproduct. Na verloop van tijd slijt de bezanding eraf en krijgt het product zijn uiteindelijke kleur

Formaten bezande vormbakstenen

Bezande vormbakstenen zijn onder andere verkrijgbaar in:

  • Waalformaat (WF en UWF)
  • Dikformaat (DF en UDF)
  • Keiformaat (KK70 en KK80)
  • Langformaat (LF)

Kwaliteitsnormen en certificeringen bezande vormbakstenen

Bezande straatbakstenen worden geleverd in A4/12 kwaliteit. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar als ‘extra maatvast’, te weten A4/12E en A4/12EQ+.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van bezande vormbakstenen of wil je meer informatie ontvangen over de bezande straatbakstenen die Morssinkhof Infra kan leveren? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Referentiewerk

Herinrichting Concordiaplein, Gemeente Loppersum
Voeg creativiteit, inventiviteit en innovatie samen

Vormbak bezand

→ Monster aanvragen

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stelt u in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen