Vormbak onbezand (wasserstrich)

Ben jevoor een project op zoek naar nieuwe bestrating met de nostalgische uitstraling van lang geleden? Dan zijn onbezande vormbakstenen zijn geschikt. Onbezande vormbakstenen worden ook wel wasserstrich stenen genoemd. Bij deze stenen wordt de mal met water besproeid om de steen eenvoudig uit de mal te halen. Het water laat een licht gestreept patroon achter op de steen. Vandaar de naam wasserstrich.

In vergelijking tot een bezande straatbakstenen is de vorm van een onbezande steen wat minder recht. Door het ontbreken van zand in het productieproces komen onbezande straatbakstenen namelijk wat moeilijker uit de mal. Het zichtvlak oogt door het ontbreken van de bezanding juist gladder dan een bezande steen. Een onbezande steen heeft daardoor ook direct zijn uiteindelijke kleur. Ze sluiten daardoor vaak goed aan op bestaand straatwerk.

 

Formaten onbezande vormbakstenen (wasserstrich)

Onbezande vormbakstenen zijn onder andere leverbaar in:

  • Waalformaat (WF en UWF)
  • Dikformaat (DF en UDF)
  • Langformaat (LF)
     

Kwaliteitsnormen en certificeringen bezande vormbakstenen

Omdat onbezande straatbakstenen wat moeilijker uit de mal komen, zijn ze wat minder recht van vorm. Onbezande straatbakstenen worden daarom geleverd in kwaliteit A4-12G. 

Heb je vragen over de eigenschappen en mogelijkheden van onbezande vormbakstenen? Of wil je meer informatie ontvangen over ons assortiment onbezande straatbakstenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Vormbak onbezand (wasserstrich)

Morssinkhof bestekservice

Met de bestekservice van Morssinkhof Infra stel je in drie stappen een goede specificatie of bestektekst samen voor in een RAW- of STABU-bestek. Meer weten? Bekijk de bestekservice.


Bedankt voor je aanvraag.

Wij nemen z.s.m. contact met je op.

Monster aanvragen
{{ productInfo?.title }}
{{ productInfo?.subtitle }}

Bedankt voor het inschrijven, je ontvangt een e-mail om de inschijving te bevestigen.

Inschrijven nieuwsbrief