Morssinkhof Infra gaat voor meer biodiversiteit in het straatbeeld met lavendel

29-03-2023

Productinnovatie staat bij ons hoog op de agenda. Net als duurzaamheid. Vanaf nu wordt al ons beton ook nog eens subtiel verrijkt met lavendel, een mooi natuurlijk product waarmee we indirect voor meer biodiversiteit in het straatbeeld zorgen.

Morssinkhof Infra gaat voor meer biodiversiteit in het straatbeeld met lavendel

Eén april! Misschien had u ‘m al wel een beetje zien aankomen, maar dit was inderdaad onze één-april-grap.

Gelukkig hebben we veel andere duurzame producten in ons assortiment, zoals de biobased producten waarmee we een belangrijke bijdrage leveren aan reductie van CO2 uitstoot.

Productinnovatie staat bij ons hoog op de agenda. Net als duurzaamheid. Een deel van onze betonproducten bevat al biobased grondstoffen, zoals olifantsgras. Vanaf nu wordt al ons beton ook nog eens subtiel verrijkt met lavendel, een mooi natuurlijk product waarmee we indirect voor meer biodiversiteit in het straatbeeld zorgen. Daarnaast heeft lavendel een rustgevend effect. En wat te denken van die heerlijk frisse geur na een lentebui. Omdat we lavendel in onze betonproducten verwerken, hoeven we ook minder cement toe te passen, zonder daarbij concessies te doen aan de sterkte van het product. Dat scheelt weer uitstoot aan CO2. Zo wordt de ecologische voetafdruk per geproduceerde tegel een stuk kleiner.

Meer weten over beton met lavendel? Vraag je accountmanager naar de voordelen of neem contact met één van onze medewerkers.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen