Duurzame grasbetontegels voor parkeervoorziening Tuindershof (Pijnacker)

16-05-2022

Er groeit iets moois in Pijnacker. Want voor de aanleg van de parkeervakken in de duurzame nieuwbouwwijk Tuindershof hebben we grasbetontegels, type W 40x40x12 cm, geleverd in de Bio Bound variant. Deze grasbetontegel is niet alleen uitermate geschikt voor ‘groene’ parkeervoorzieningen, maar vanwege de vlakke bovenzijde ook nog eens goed beloopbaar.

Duurzame grasbetontegels voor parkeervoorziening Tuindershof (Pijnacker)

Snelle afvoer van regenwater

Het duurzame karakter van deze tegels komt tot uiting in de circulaire samenstelling van het product in combinatie met een hoge mate van waterdoorlatendheid. De gaten in de tegels zorgen namelijk voor een snelle en makkelijke afvoer van regenwater naar de ondergrond. Verder voldoen de tegels aan de zwaarste breukkrachtklasse (BK25), waarmee ze bestand zijn tegen een zware verkeersdruk. De hol-en dol-verbinding zorgt voor een optimale verankering.

Bio Bound: kleinere footprint, grotere impact

De circulaire, biobased samenstelling van onze Bio Bound grasbetontegels maakt dat de ecologische footprint van dit product fors kleiner is. Dit komt door de combinatie van een uitgekiend betonrecept, hergebruik van milieuvriendelijke reststoffen, zoals betonpuingranulaat uit afgedankte betonproducten, het toepassen van CO₂-besparend cement én olifantsgras.

Olifantsgras is een restproduct dat als vulmiddel wordt gebruikt in plaats van schaarse grondstoffen. Het product neemt bovenmatig veel CO₂ op in de groeifase. Zodra het is verwerkt in beton, zit de CO₂ opgeslagen in de tegel. De MKI-waarde van Bio Bound-producten ligt daarmee nóg lager. Bio Bound producten worden geleverd conform BRL K11002. Daarmee sluiten deze tegels met een zeer lage MKI-waarde aan bij het duurzame karakter van Tuindershof.

Samenwerking met aannemer

Morssinkhof Infra produceerde en leverde de tegels, aannemersbedrijf Van Wijk (onderdeel van ReintenInfra B.V.) uit Nieuwegein realiseerde een eersteklas parkeervoorziening voor de wijkbewoners. Benieuwd wat onze grasbetontegels voor uw project kunnen betekenen? Wij adviseren u graag.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen