Morssinkhof Groep ontvangt Werkpakt keurmerk

16-09-2021

Op woensdag 31 maart ontving ons moederbedrijf Morssinkhof Groep het Werkpakt keurmerk. Het keurmerk wordt uitgereikt aan werkgevers die zich nadrukkelijk onderscheiden door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Werkpakt-werkgevers onderkennen de talenten van (langdurig) werkzoekenden, bieden hun perspectief en vertalen dit in succesvol en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Morssinkhof Groep ontvangt Werkpakt keurmerk

Het Werkpakt keurmerk is een initiatief van de gemeente Enschede en wordt gedragen door de 14 Twentse gemeentes, waaronder gemeente Hengelo. Wethouder Arjan Kampman van de gemeente Enschede kwam naar het hoofdkantoor van Morssinkhof Groep in Hengelo om het keurmerk te overhandigen. Algemeen directeur Joost Morssinkhof nam het Werkpakt keurmerk op gepaste afstand in ontvangst.

Het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is voor Morssinkhof Groep heel gewoon: dat doen we al jaren. Het is onderdeel van het sociale karakter van ons familiebedrijf.

Joost Morssinkhof: “Binnen ons bedrijf werken momenteel 12 werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Allemaal gemotiveerde collega’s, die (soms met kleine aanpassingen) uitstekend werk verrichten. Daarnaast hebben we meerdere BBL-plekken en stageplekken. Ook kopen we onze schoonmaak en ons tuinonderhoud in bij andere sociale bedrijven. Zo dragen we ons steentje bij aan het perspectief van uiteenlopende doelgroepen. Dat we het Werkpakt keurmerk hebben gekregen, doet ons beseffen dat het helaas nog lang niet overal gebruikelijk is om iedereen in de maatschappij een kans te bieden. Dat het voor ons zo normaal is, is dus eigenlijk iets om heel trots op te zijn.”

Bedrijven die het Werkpakt keurmerk hebben ontvangen, worden door de gemeente Enschede beloond. Zij krijgen een voorkeurspositie bij aanbestedingen. Daarnaast krijgen zij korting op de SROI-verplichting. Daarmee is het keurmerk niet alleen een mooie erkenning voor sociaal ondernemerschap, maar biedt het deze bedrijven ook een commercieel voordeel.

Lees het artikel ook op morssinkhof-groep.nl.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen