Morssinkhof Groep presenteert in samenwerking met Bio Bound circulaire en biobased betonproducten

16-09-2021

Morssinkhof Groep heeft in samenwerking met Bio Bound circulaire en biobased betonproducten ontwikkeld. Bio Bound betonproducten van Morssinkhof Groep zijn een uitstekend, duurzaam alternatief voor traditionele bestratingsmaterialen. Door de circulaire, biobased samenstelling is de footprint van Bio Bound producten fors lager. Dit komt door de combinatie van een uitgekiend betonrecept, hergebruik van milieuvriendelijke reststoffen zoals olifantsgras en betonpuingranulaat uit afgedankte betonproducten én het toepassen van CO₂-besparend cement.

Morssinkhof Groep presenteert in samenwerking met Bio Bound circulaire en biobased betonproducten

Bio Bound producten worden dan ook geleverd conform BRL K11002. Met de Beoordelingsrichtlijn K11002 ‘Genereren van Milieuprofielen voor betonnen infraproducten’ hebben opdrachtgevers in de GWW-sector een praktische, uniforme toetsing in handen.

Een belangrijk element bij Bio Bound betonproducten is olifantsgras. Olifantsgras (Miscanthus) is een grassoort die o.a. wordt geteeld in de directe omgeving van Schiphol en is bedoeld om ganzen op een diervriendelijke manier te weren van de start- en landingsbanen. De primaire taak van het Miscanthus bij Schiphol is het weren van ganzen. Het restproduct verwerken wij in onze Bio Bound betonproducten. Het Miscanthus in Bio Bound producten legt dus geen “claim” op landbouwgrond. Dit heeft een positieve invloed op de MKI-waarde die hierdoor zeer laag is.

Meer informatie over onze Bio Bound betonproducten en alle voordelen vindt u in ons productblad Biobased betonproducten.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen