Morssinkhof Infra levert home based Bio Bound bestrating voor Intercity Hotel Hoofddorp

7-10-2022

home based Bio Bound bestrating voor Intercity Hotel Hoofddorp

Op een steenworp afstand van Schiphol krijgt het meest duurzame en circulaire bedrijventerrein van Europa, Schiphol Trade Park, steeds meer vorm. Een van de nieuwste aanwinsten in dit gebied is het Intercity Hotel in Hoofddorp. Omdat gebiedsontwikkelaar Schiphol Area Development Company (SADC) keiharde duurzaamheidseisen stelt aan de te ontwikkelen gebouwen, maar ook aan de infrastructuur en de bestrating, was de keuze voor Bio Bound materialen van Morssinkhof Infra bij de aanleg van het plein voor het hotel logisch. Opmerkelijk detail is dat olifantsgras, een van de belangrijkste ingrediënten van onze Bio Bound producten, op nog geen paar honderd meter afstand van het Schiphol Trade Park groeit. En op deze manier, in een iets andere vorm terugkeert naar waar het vandaan komt.

Lage MKI-waarde, sterke CO2 reductie

Het gras, dat wordt geteeld door boeren uit Haarlemmermeer, was oorspronkelijk bedoeld om ganzen te weren van de aanvliegroutes naar Schiphol. Al snel bleek dat miscanthus (de Latijnse naam voor olifantsgras) de eigenschap had om bovenmatig veel CO₂ op te slaan vanuit de lucht. Samen met Bio Bound heeft Morssinkhof Infra betonproducten ontwikkeld waarbij miscanthus als vulmiddel wordt verwerkt en CO2 voor langere tijd in onze stenen wordt opgeslagen. Dit resulteert in een zeer lage MKI-waarde en een sterke CO2 reductie en daarmee zijn onze Bio Bound betonproducten super duurzaam.

Duurzaam bestraten van het plein voor het hotel

Aannemersbedrijf Boskalis Nederland ging met de door ons geleverde Bio Bound betonstraatstenen aan de slag om het plein voor het Intercity Hotel en de aanlooproute duurzaam te bestraten met Ecotop Base GRN+ Bio Bound betonstraatsteen in de kleuren grijs, hardsteen en antraciet.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen