Een veilige N347 met grasbetontegels

22-02-2023

Grasbetontegels bieden een stevige en slipvrije ondergrond. Om er voor te zorgen dat weggebruikers veilig gebruik kunnen maken van de N347 én omwonenden geen last hebben van geluidsoverlast zijn de innovatieve grasbetontegels type Rona®Stiltrilblok 40 cm gebruikt.

Een veilige N347 met grasbetontegels

Grasbetontegels worden veelal gebruikt naast een weg. Niet zo gek, ze verhogen de veiligheid en hiermee worden veel ongelukken voorkomen. De tegels zorgen ervoor dat wanneer je van de weg afglijdt, je niet gelijk in de berm terecht komt. Daarnaast hebben de grasbetontegels een stijlvolle uitstraling. De tegels bieden een stevige en slipvrije ondergrond. Om ervoor te zorgen dat weggebruikers veilig gebruik kunnen maken van de N347 én omwonenden geen last hebben van geluidsoverlast zijn de innovatieve grasbetontegels type Rona®Stiltrilblok 40 cm gebruikt. Deze tegels zijn bedacht door Altena Civiele Techniek en geproduceerd door Morssinkhof Infra. Het project is uiteindelijk gerealiseerd door de Twentse weg en waterbouw, dit is onderdeel van Reinten Infra.

Bij deze innovatieve grasbetontegels maken de eerste 20 cm van de tegel geen geluid. Hierdoor blijven weggebruikers veilig rijden, wanneer ze iets afwijken, maar heeft de omgeving geen last van geluidsoverlast. Omwonenden kunnen dus genieten van een veilige omgeving én hebben een stuk minder geluidsoverlast. Raakt iemand nog verder van de weg? Na 20 cm hoor je het wel bekende signaleringsgeluid, waardoor de bestuurder wordt gewaarschuwd.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen