Vliegveldweg in Enschede veiliger, geluidsarmer en schoner met onze Bio Bound grasbetontegel

28-07-2022

Vliegveldweg in Enschede veiliger, geluidsarmer en schoner met onze Bio Bound grasbetontegel

Primaire doelstelling van grasbetontegels is dat ze veiligheid van (gemotoriseerde) weggebruikers vergroten en daarmee ongelukken voorkomen. Maar als we er ook nog eens in slagen om met deze tegels de geluidsoverlast voor omwonenden te beperken én een schoner product te leveren, zijn we écht op de goede weg. Die goede weg is in dit geval de Vliegveldweg in Enschede. Hier hebben we in opdracht van de gemeente Enschede duurzame en geluidsreducerende grasbetonblokken (40x40x12) in de Bio Bound uitvoering geleverd van het type M (Meander). Verantwoordelijk voor het verwerken van deze grasbetontegels, was Lansink Wegenbouw.

Bio Bound grasbetontegels: een duurzame oplossing  

Het klimaat verandert. Hoogste tijd om keuzes te maken voor duurzame alternatieven die de uitstoot van CO₂ reduceren. Wij doen dit met de klimaatadaptieve Bio Bound grasbetontegels. De tegels bevatten olifantsgras, een restproduct dat bovenmatig veel CO₂ opneemt, betonpuingranulaat uit afgedankte betonproducten én CO₂ besparend cement. De mix van deze grondstoffen maakt onze grasbetontegels nóg duurzamer.

Hogere verkeersveiligheid, minder geluidsoverlast voor omwonenden

Met de grasbetontegel type M in de Bio Bound variant is de geluidsoverlast voor omwonenden een stuk minder. De tegel is het beste van twee werelden: wél de signaleringsfunctie naar bestuurders, maar 13 dB minder geluidsoverlast (bij snelheden van 50 tot 80 km/uur) voor omwonenden. Door langs de Vliegveldweg te kiezen voor onze geluidsreducerende duurzame grasbetontegel heeft de gemeente Enschede de geluidsoverlast voor omwonenden aanzienlijk beperkt. Dat klinkt goed, toch?

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen