Grasbeton

Groener dan bij de buren. 

Ons grasbeton, groener dan bij de buren

Grasbeton, het woord zegt het al, een combinatie van beton en gras, is er al sinds eind jaren ’60. Oorspronkelijk bedoeld als verharding voor de tuinmarkt, maar niet lang daarna ook toegepast als bestratingsmateriaal voor bermen en parkeerplaatsen. Grote kans dat je het product daarvan kent. En dat je óns daarvan kent, want Morssinkhof Infra is marktleider in grasbeton in Nederland. Zeker omdat we grasbeton maken dat groener is dan bij de buren.

Hierom is ons grasbeton groener dan bij de buren:

 • Duurzamer door biobased producten
  In een deel van ons assortiment grasbeton is olifantsgras/Miscanthus verwerkt, een product dat bovenmatig veel CO₂ opneemt en vasthoudt. Dat maakt dat ons grasbeton duurzamer is en een aantoonbaar lagere MKI-waarde heeft. MKI staat voor Milieukosten Indicator, een manier om de impact van een product op het milieu te meten, uitgedrukt in euro’s.
 • Stiller
  Onze grasbetontegels type M, met een vlakke bovenzijde, produceren minder geluid dan traditionele (genokte) grasbetontegels. Van een geluidsreductie van 13 decibel worden met name omwonenden, de buren dus, blij.
 • Veiliger 
  Ons grasbeton heeft een signaleringsfunctie voor bestuurders en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het vergroten van de verkeersveiligheid en het verharden van de berm.
 • Groener en waterdoorlatend
  Door de open structuur van de grasbetontegels krijgt gras alle gelegenheid om door de gaten heen te groeien. Regenwater trekt via de gaten makkelijk de ondergrond in.
 • Minder onnodige transportbewegingen, dus meer CO₂-reductie 
  Ons grasbeton wordt op 3 verschillende locaties, verspreid over het land, geproduceerd. De distributie vindt plaats vanuit de dichtstbijzijnde productielocatie. Hiermee voorkomen we onnodige transportbewegingen en besparen we op onze CO₂-emissie.
 • Veelzijdigheid
  We hebben grasbetontegels in verschillende typen, afmetingen en van uiteenlopende breukkrachtklassen (BK). Breukklachtklassen zijn een manier om de kwaliteit van producten te meten op basis van het aantal defecten of klachten dat optreedt als gevolg van breuken of beschadigingen tijdens het gebruik. Afhankelijk van het wegprofiel en de belasting van het wegdek kunnen we voor iedere specifieke situatie een passende oplossing bieden.

De voordelen van ons grasbeton

Nog niet bekend met het product grasbeton? Dit zijn de voordelen van toepassing van ons grasbeton:

 • ​Versterking van de ondergrond (berm)
 • Verbeteren van waterafvoer en verminderen van wateroverlast
 • Creëren van groene ruimtes in stedelijke gebieden om hittestress tegen te gaan
 • Verharding van parkeerplaatsen voor auto’s
 • Voorkomen van erosie bij hellingen, doordat het gras makkelijk water absorbeert en de grond vasthoudt

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die we voor jouw project kunnen bieden?

Ben je benieuwd hoe ons grasbeton kan helpen om jouw project groener te maken dan dat van de buren? En wil je weten welk type grasbeton bij jouw project past? Als marktleider in grasbeton geven we je graag een passend advies.

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen