Het zit in onze vezels

En deze versterken onze banden. 

Productinnovatie zit in onze vezels

De invloed van het veranderende klimaat op ons dagelijks leven wordt steeds groter. Dat vraagt om innovatieve oplossingen. Ook in het verkeer. Extreem veel regenval in korte tijd kan voor veel wateroverlast en dus onveilige situaties op wegen zorgen. Zeker als dat hemelwater niet efficiënt genoeg wordt afgevoerd. Met de vezelversterkte afwateringsband hebben we een innovatief product ontwikkeld waarmee we dit probleem oplossen.

De belangrijkste voordelen van onze vezelversterkte band:

  • Optimale waterafvoer

De afwateringsband zorgt ervoor dat overtollig regenwater makkelijk, snel en veilig uitstroomt naar bermen of wadi’s. Door de grotere opening raakt de band niet verstopt.

  • Kosten- en tijdsbesparing

De vezels worden gedoseerd in het betonmengsel. Hierdoor versnellen we het productieproces en houden we de kostprijs laag. Bij het verwerken van deze band win je tijd ten opzichte van de traditionele oplossing met behulp van 3 banden. De band is sterker dan traditionele banden en blijft intact bij een eventuele aanrijding. Omdat je de band minder vaak hoeft te vervangen, bespaar je ook op de kosten.

  • Veilig en verkeersvriendelijk

Onze vezelversterkte afwateringsband is voorzien van 1:2 hellingen. Deze zorgen ervoor dat het verkeer veilig wordt teruggeleid bij manoeuvreerfouten.

  • Minder CO² uitstoot, meer positieve milieu-impact 

Omdat we vezels toevoegen aan de afwateringsband hoeven we minder cement toe te passen.  Hierdoor kunnen we de CO² uitstoot bij de productie van de band beperken. Bovendien is de CO₂- footprint van constructieve kunststofvezels veel lager dan van wapeningsstaal.

  • 100% circulair

Betonpuin dat afkomstig is van de vezelversterkte band, kan met vezels en al worden hergebruikt in nieuwe betonproducten.

Verkrijgbaar in 4 verschillende afmetingen 

Onze met vezelversterkte afwateringsbanden zijn verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen:

  • 13/15×25 cm
  • 18/20×25 cm
  • 5/20×25 cm
  • 11,5/22,5×24 cm (RWS)

Wil je een band?

Heb je interesse in een band van ons? Of misschien wil je wel een band mét ons. Het kan allebei. Maak nu snel een afspraak!

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen