Uniforme benamingen: Alle betonstraatstenen van Morssinkhof Infra onder 1 noemer

Uniforme benamingen: Alle betonstraatstenen
van Morssinkhof Infra onder 1 noemer

De afgelopen jaren hebben we bij Morssinkhof Infra verschillende benamingen gebruikt voor diverse typen betonstraatstenen, zoals MOBO, MultiColor en Ecotop. Op een gegeven moment zagen we door die wildgroei aan namen door de bomen het bos niet meer. En onze relaties ook niet. Om meer structuur aan te brengen in ons productassortiment betonstraatstenen hebben we een namenarchitectuur en een logoset ontwikkeld. In de praktijk komt dit erop neer dat we bepaalde producten gaan onderverdelen in hoofdcategorieën en subcategorieën. Hierbij wordt de naam Ecotop leidend voor alle deklaagstenen vanuit de verschillende productielocaties van Morssinkhof Infra.

Om het u makkelijk te maken, hebben we de uniforme benamingen in een overzicht alle oude en nieuwe benamingen voor u op een rijtje gezet. In dit overzicht komt de afkorting GRN+ veelvuldig voor. Deze afkorting spreken we uit als green plus. Dat is vanaf nu de benaming voor producten die worden geleverd volgens BRL K11002.

Oude benaming Nieuwe benaming Merk Mogelijk in duurzame uitvoering:
Door-en-door stenen Basicstone​  
MOBO (gladde deklaag) Ecotop Base
Ecotop Base GRN+
Ecotop Base GRN+ Bio Bound

  Ecotop Premium
Ecotop Premium GRN+
Ecotop Premium GRN+ Bio Bound

MOBO (structuur en gewassen deklagen) Ecotop Premium
Ecotop Premium GRN+
Ecotop Premium GRN+ Bio Bound

Multi Color (alle typen deklagen) Ecotop Premium  
Ecotop (Malden, alle typen deklagen) Ecotop Premium GRN+​
Ecotop klein facet (deklaag Strackstone mengsel) Ecotop Crown GRN+​
Strackstone Banda Ecotop Ecotop Banda GRN+​
Stilstone Ecotop Stilstone GRN+
Geostone® Aqua Ecotop Geostone Aqua​  
Uni-Priora® Aqua Ecotop Uni-Priora Aqua​
Ecotop Uni-Priora Aqua​ GRN+
Ecotop Uni-Priora Aqua​ GRN+ Bio Bound

Voegmortelstenen Ecotop Voegstenen​
Ecotop Voegstenen​ GRN+
Ecotop Voegstenen​ GRN+ Bio Bound

Er is echter een uitzondering op de nieuwe benamingen, want Strackstone+ en Maas & Waal Cobblestones behouden hun oorspronkelijke naam.  

Hoe komt de uniforme benaming tot stand?​

Als voorbeeld is rechts de uniforme benaming weergegeven van een Ecotopsteen.​ Deze kan geleverd worden als een standaard betonstraatsteen, maar ook volgens BRL K11002. Aan deze steen wordt standaard het GRN+ label toegevoegd. Als extra toevoeging krijgt deze steen ook nog eens het Bio Bound label, aangezien alle Bio Bound producten voldoen aan BRL K11002.

Herkomst stenen zichtbaar door middel van een cijfer

Ook met de komst van de nieuwe productbenamingen zijn de betonstraatstenen van Morssinkhof Infra nog steeds te herleiden tot de locatie waar ze geproduceerd zijn. De herkomst van de stenen zullen we namelijk, net zoals nu in de technische documentatie en andere documentatie het geval is, aangeven door middel van een 1,2 of 3. Daarbij staat 1 voor productielocatie Hardenberg, correspondeert de 2 met Hengelo en wordt Malden aangeduid met het cijfer 3.​ 

Aanvraagformulier

Monster aanvragen

Monster aanvragen